Kategoria: Szkło gastronomiczne – inne zagadnienia

Szkło reklamowe – za czy przeciw?

Prowadząc własny pub czy kawiarnię, każdy właściciel wcześniej czy później stanie przed dylematem wykorzystywania szkła promocyjnego do podawania trunków i napojów. Dostarczane za darmo wraz z napojami czy alkoholami, kuszą i często są wykorzystywane przez restauratorów.

Read More

Savoir vivre – napoje w restauracji

Umiejętność profesjonalnego obsługiwania gości przez kelnerów w cztero- czy też pięciogwiazdkowych hotelach jest elementem standardowym. Jednak co zrobić, jeśli dopiero się zaczyna? Poniżej przedstawiamy kilka niezbędnych informacji dla tych wszystkich, którzy dopiero swoją przygodę z kelnerowaniem zaczynają.

Read More

Espresso – duża rozkosz w małym formacie

Espresso, czyli około 70 ziarenek kawy zmielone i podane w 25 ml napoju, to skoncentrowany napój, który gwarantuje sporą dawkę kofeiny. Jego podanie wymaga posiadania od punktów gastronomicznych dobrze dobranego rodzaju porcelany o odpowiedniej pojemności, która pozwoli zachować pełnię smaku i aromatu espresso.

Read More

Szklane świeczniki – ozdoba dla restauracji

Restauracje, jak już wielokrotnie dowiedziono, można przyozdobić na wiele sposobów. Jednym z pomysłów na zapełnienie miejsc na stołach dla gości są świeczniki, które w elegancki sposób pozwalają na podkreślenie klimatu danego miejsca.

Read More

Szkło z klasą

Butelka napełniona wodą z górskiego źródła nie musi być zwykłą butelką, może urzeczywistniać wizje designera, błyszczeć kryształkami i zachwycać stylem wykonania. Rezultatem ciekawego mariażu dwóch znanych włoskich marek: słynnej wody San Pellegrino oraz firmy jubilerskiej Bulgari stała się limitowana seria wody, wydobywanej od stuleci ze źródła San Pellegrino Terme u podnóża Alp, której smak docenił…

Read More

Szkło gastronomiczne jednolite – dlaczego warto?

Wiele firm oferuje szkło gastronomiczne – szklanki i filiżanki z logo danego producenta napoju. Właściciel restauracji czy baru może dostać je za darmo. Dzięki temu ma możliwość zaoszczędzenia trochę pieniędzy i wydania je na inne cele.

Read More