Jeśli decyzja została podjęta i zdecydowaliśmy się na otwarcie własnego biznesu, w tym przypadku gastronomicznego, który przeżywa w tej chwili prawdziwy renesans, powinniśmy skupić się przede wszystkim na wyposażeniu kuchni. Być może nie tego się spodziewaliście, bo przecież klienci w pierwszej kolejności zobaczą wnętrze naszej restauracji, jednak to właśnie doskonałe wyposażenie kuchni jest gwarancją sukcesu lokalu. Tylko smaczne, świeże dania zatrzymają u nas klientów, którzy wyedukowani przez programy telewizyjne, nie zadowolą się mrożonkami.
Sekret udanej pizzy – piec tunelowy
Prawdziwa włoska pizza charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem. Pewne jest, że przyczyniają się do tego odpowiednio dobrane składniki, jednak bez odpowiedniego pieca, który nada odpowiedni stopień wypieczenia, chrupkość, nawet najlepsze składniki na niewiele by się zdały. Dlatego, jeśli zamierzamy otworzyć restaurację serwującą pizzę lub dania kuchni śródziemnomorskiej, powinniśmy przede wszystkim zainwestować w piec tunelowy.
Piec tunelowy to nie tylko smaczna pizza, ale służy także do wypiekania tostów lub przyrządzania kanapek na ciepło.
Jeżeli więc waszym powołaniem jest otworzyć prawdziwą włoską trattorię, serwować w niej włoskie przysmaki i smakowitą, chrupiącą pizzę, zakup pieca jest absolutnym niezbędnikiem. Dodatkowo zwiększy on wydajność pracy kuchni. Pamiętajcie jednak, by zdecydować się na piec dobrej jakości, który zagwarantuje, że w szybkim czasie niezawodnie wypieczecie dużą liczbę pizz.